Dreamer D60: flexibele buscamper met veel bergruimte

De nieuwe Dreamer D60 is een flexibele buscamper met veel laadruimte. De 6,36 meter lange Fiat Ducato dient als basisvoertuig. Vier personen kunnen in de D60 zitten en slapen.

Achter in deze Franse buscamper valt het tweepersoons elektrisch hefbed op, dat in de lengte is geplaatst. Door het overdag hoog te zetten, ontstaat een bergruimte tot 1,60 meter hoog, groot genoeg voor fietsen of een motor. Het bed is 192/184 bij 130 centimeter. Optioneel zijn een of twee extra bedden leverbaar, die onder het hefbed staan. Deze zijn opzij te klappen, waardoor de laadruimte beschikbaar blijft. Achterin zijn tegen de zijwand opbergkasten met schuifdeuren en opbergnissen aangebracht.

Badkamer

De ruime badkamer is in het midden van de camper te vinden. Met daarin een vaste wastafel, een toilet, een douche met douchegordijn en bovenkastjes met spiegels. Links van de ingang bevindt zich de compacte keuken met twee gaspitten en een rvs-wasbak, die beide met een grote plaat zijn af te dekken. Zoals in veel buscampers is in de keuken meer werkruimte te creëren met een uitklapbaar verlengstuk. De compressorkoelkast heeft een ­voor een buscamper behoorlijke inhoud van 149 liter. Met de draaibare cabinestoelen erbij telt de zithoek vier zitplaatsen. De tafel heeft een draaibaar blad. Daarboven zitten kastjes met indirecte verlichting.

Fun+-pakket

De Fiat Ducato heeft een 2.3 liter Euro 6d multi-jet-dieselmotor van 120 pk. Standaard is de Ducato voorzien van een bestuurdersairbag, ABS en verwarmde elektrische buitenspiegels. Met het Fun+-pakket heeft de wagen een motor van 140 pk, een passagiersairbag, ESC en hill holder, cruisecontrol, cabineairco, Truma Combi 4-dieselverwarming en twee huishoudaccu’s, die onder de zitbank zijn weggewerkt. De Dreamer D60 is leverbaar vanaf 61.700 euro.