Nieuwe camperlocatie in het Spaanse Salinas

In het Spaanse Salinas vlak bij Alicante opent binnenkort Camperpark Vista Montaña. De Nederlandse eigenaren Ilse van Es en Andre Spijkerman zijn klaar om 28 campers te ontvangen zodra het weer mag.

De camperplaatsen hebben een verharde grindondergrond en zijn voorzien van stroom. Verder is er een sanitairgebouw aanwezig met toiletten en douches. De locatie is aangesloten op het drinkwaternet en er is een stortplaats voor chemisch toilet.

Tekort aan Spaanse camperlocaties

Van Es en Spijkerman kwamen op het idee om een camperlocatie te beginnen toen ze zelf op reis waren met hun camper. Van Es: “We hebben meer dan een jaar met de camper door Europa gereisd. In Spanje liepen we ertegenaan dat er weinig goede camperlocaties waren, terwijl er wel behoefte aan is. Zodoende zijn we hierheen verhuisd en hebben we de locatie opgezet.”

Uiteraard hadden ze toen nog geen idee van de naderende crisis en het uitstel van de opening hierdoor. “Eigenlijk wilden we 1 april openen. Door uitloop van de werkzaamheden was 1 mei uiteindelijk ideaal. Maar nu we bezig zijn met de laatste loodjes, begint het wel een beetje te kriebelen.” In Spanje worden de coronamaatregelen stap voor stap versoepeld, maar tot op heden zijn er nog geen plannen opgenomen over het (her)openen van campings en camperplaatsen. “Wanneer we vanaf 11 mei weer ergens naartoe mogen, gaan we in gesprek met de lokale politiek over de verwachtingen. Sommige locaties hebben het over begin juli, maar niks is zeker.” Tot die tijd zit er niets anders op dan afwachten.

Hopelijk snel gasten

“Gelukkig zitten we op een hele mooie plek. Salinas is een leuk dorpje met meerdere barretjes, restaurantjes en een buurtsuper. Omdat hier minder dan 5.000 mensen wonen, mag iedereen hier naar buiten om te sporten en voor lichaamsbeweging op alle tijdstippen. Het leven komt weer op gang in het dorp. Dat is fijn. Hopelijk kunnen we snel gasten ontvangen!”