Florida Multitalent: complete buscamper met bijzondere indeling

De Florida Multitalent van Schwabenmobil dankt zijn naam aan het gegeven dat de compacte, maar complete buscamper van alle markten thuis is en zelfs als bestelauto inzetbaar is. De wagen, die de Volkswagen Crafter als basisvoertuig heeft, kreeg recent een update.

Florida Ext

Wie de Multitalent betreedt, zal even met zijn ogen staan de knipperen. De indeling is namelijk anders dan die van de meeste andere buscampers. Niet de keuken, maar de badkamer springt meteen in het oog. Deze is direct achter de voorstoelen geplaatst en beslaat de gehele breedte van de camper. In dit sanitaire gedeelte zijn een toilet, een uitschuifbare wastafel, een spiegel en een handdouche te vinden. De badkamer is met schuifdeuren te scheiden van de cockpit.

Zitten, slapen en opbergen

Het keukenblok bevindt zich naast het sanitair en bestaat uit een wasbak, twee gaspitten, twee bovenkastjes, een onderkast en een compressorkoelkast van 85 liter. Helemaal achterin is het leefgedeelte te vinden. Overdag is dit een zithoek om lekker te loungen. Voor de nacht zijn de banken om te bouwen tot twee enkele bedden in lengterichting van 200 en 190 centimeter bij 70 centimeter, of een tweepersoonsbed van 178 bij 200 centimeter. 

Door de lattenbodem omhoog te klappen, ontstaat een bagageruimte van 250 bij 110 centimeter, ruim genoeg voor een motorfiets.

De Florida Multitalent is leverbaar vanaf ongeveer 83.490 euro.