Westfalia Club Joker: buscamper met douche en toilet

Westfalia vond het tijd voor een update van de Club Joker, de buscamper die in 2012 werd geïntroduceerd. Het meest opvallende is het vaste toilet in dit nieuwe model.

De Club Joker heeft de Volkswagen T 6.1 als basis. Deze is bijna 5,30 meter lang en heeft een verhoogd dak. De motor van de VW T 6.1 is een 2,0 l TDI SCR BlueMotion met 102 pk. De buscamper heeft standaard verschillende assist-systemen, een start-stopsysteem, twee airbags en een handgeschakelde vijfversnellingsbak. Meer pk’s en een automatische versnellingsbak behoren tot de opties.

Licht interieur

De buscamper biedt vier zitplaatsen met gordel. De bank is voorzien van twee Isofix-aansluitingen. Het interieur is licht. Dat is onder meer te danken aan de raampartijen, de lichte houten vloer en de frisse tinten. ’s Avonds zorgt de indirecte ledverlichting voor sfeer. De zithoek is om te bouwen tot een bed van 178 bij 100 centimeter. Het bed in het hoge dak is 200 bij 130 centimeter. Deze slaapruimte is voorzien van leeslampjes.

De houten vloer is aan de achterzijde verhoogd. Hierdoor ontstaat opbergruimte onder de vloer, bijvoorbeeld voor een campingtafel en -stoelen. Op de verhoging zijn het keukenblok en het sanitair geplaatst. De keuken is uitgerust met een tweepitskooktoestel met afdekplaat, een spoelbak met mengkraan, onder- en bovenkasten en een kruidenrek. De koelkast heeft een inhoud van 50 liter. Een extra dakraam boven de keuken behoort tot de opties.

Douche en toilet

Buscampers van dit formaat hebben niet vaak een vast toilet. De Club Joker heeft er wél een. Links achterin bevindt zich een banktoilet, af te scheiden via een vouwwand. Door het gangpad met een zijwand bij de sanitaire ruimte te betrekken, ontstaat een doucheruimte. Het keukenblok is dan tijdelijk niet bereikbaar. Omdat de douche op de verhoging staat, is de stahoogte hier 184 centimeter. Wie meer ruimte nodig heeft, kan de buitendouche gebruiken. De stahoogte in de rest van de camper is 212 centimeter. De nieuwe Westfalia is leverbaar vanaf 70.850 euro.