Mobilvetta KEA I 86: integraalcamper met Italiaans design

De KEA-serie van Mobilvetta krijgt drie nieuwe indelingen en in totaal zes nieuwe campers. De camperfabrikant uit het Italiaanse Poggibonsi brengt de nieuwkomers namelijk uit als integraal én als halfintegraal. Een van de drie – of eigenlijk zes – campermodellen is de KEA I 86, een integraalcamper met enkele bedden.

Mobilvetta Kea I86 Exterieur

Aan de buitenkant is Mobilvetta’s typische KEA-handtekening te zien. De witte camper heeft een strakke zwarte omlijsting en is aan de zijkanten bedrukt met grijze vlakken. De voorzijde heeft een zelfde kleurencombinatie en oogt daardoor stoer. In de grille is het Mobilvetta-logo verwerkt. Onder de kap van de Fiat Ducato zit een 2,3 multijet dieselmotor met 140 pk.

Face-to-face-indeling

Wie door de XL-deur binnenstapt, ziet meteen de zogenaamde face-to-face-indeling waarbij de banken tegenover elkaar staan. Daar tussenin de deelbare tafel. Tijdens de reis zijn van de banken twee goedgekeurde zitplaatsen te maken. Het interieur ademt Italiaans design. Het is uitgevoerd in hout, gecombineerd met warme tinten als crème en bruin. Het meubilair is deels gecapitonneerd en dat geldt ook voor de wandbekleding. De bovenkastjes zijn een mix van hout en hoogglans wit met chromen handgrepen. Boven de zithoek hangt een (optioneel) hefbed met een afmeting van 1,90 x 1,28/1,07 meter.

De hoekkeuken heeft een antracietkleurig werkblad. Mobilvetta koos voor verschillende onderkasten in hout én in wit. De koelkast staat tegenover de keuken en heeft een inhoud van maar liefst 150 liter. Naast de koelkast is de douche – met dakluik – te vinden. Met het tegenover gelegen toilet en de wastafel is een Raumbad te creëren. Dit sanitaire gedeelte heeft een houtlook meegekregen.

Wit en hout

Het slaapverblijf oogt licht en fris. Wederom vanwege de witte tinten en het hout. De achterwand is ook hier gecapitonneerd. De enkele bedden hebben een afmeting van 1,99 / 2,00 x 0,80 meter. De zithoek is desgewenst ook tot bed (2,12 x 0,98/0,83) meter om te bouwen. De garage onder het bed is aan de buitenkant van beide zijden bereikbaar. De Mobilvetta KEA I 86 is in Nederland verkrijgbaar vanaf 82.701 euro.