Dertien nieuwe camperlocaties in provincie Antwerpen

De Belgische provincie Antwerpen is een charmeoffensief gestart richting camperaars. Er zijn maar liefst dertien locaties bij gekomen. De provincie gunt camperaars na de lockdown een fijne vakantie.

Het Veen Site

De locaties zijn verspreid over de hele provincie. De meeste locaties zijn bij zogenaamde campergastbedrijven aangelegd, zoals een boerderij, een restaurant of een recreatiecentrum. Ook bijzonder is dat op een aantal locaties de overnachting gratis.

Turnhout

In Turnhout zijn twee nieuwe camperlocaties geopend. Een aan de rand van het stadscentrum bij het Stadspark met zes plekken voor campers. De andere locatie is gelegen bij de Turnhoutse jachthaven Nieuwe Kaai en biedt plek aan drie campers.

Parking Stadspark, sitecode 92794.
Parking Hertoginnedal, sitecode 92793.

Mechelen

In Mechelen is een locatie voor vier campers geopend bij een domein met in- en outdoor sportaccommodaties. Het oude en gezellige stadscentrum van Mechelen is makkelijk te bereiken, onder meer per shuttlebus.

Sport- en recreatiecentrum de Nekker, sitecode 92499.

Het Boerenijsje
Sport- en recreatiecentrum de Nekker

Wuustwezel en Loenhout

Loenhout ligt net over de grens aan de weg naar Antwerpen. Hier is een camperlocatie geopend bij een melkveebedrijf. Op de boerderij zijn ijs en pannenkoeken verkrijgbaar en er is een speeltuin met trampoline. Er zijn vijf plekken voor campers beschikbaar.
Iets ten zuidwesten van Loenhout ligt het plaatsje Wuustwezel. Op de parking bij restaurant Napoleonshoeve is plek voor twee campers. De hoeve stamt uit 1661 en is gerenoveerd. Het centrum van Wuustwezel ligt op twee kilometer.

Parking het Boerenijsje, sitecode 92790.
Parking Napoleonshoeve, sitecode 92294.

Essen

Ook net over de grens met Nederland ligt het plaatsje Essen. Hier is een locatie voor twee campers geopend bij een horecagelegenheid. Er zijn mogelijkheden om te tennissen en in de omgeving is nog meer te doen. In de directe omgeving ligt de Kalmhoutse Heide en er zijn diverse culturele uitstapjes te maken.

Parking Taverne & Tennis, sitecode 92574.

Zoersel

In Zoersel zijn drie locaties geopend. De eerste is op de parking van Hoeveslagerij ’t Zwarthof. Hier kunnen twee campers terecht.
Er is ook één plek voor campers bij het bedrijf Van ’n Bike. Hier worden trekhaakfietsdragers gemaakt en er is een kleine winkel met camperbenodigdheden.
De derde locatie is bij melkveebedrijf Den Achtersten Dries. Hier is zelfgemaakt ijs verkrijgbaar en op aanvraag is het mogelijk om een bezoekje aan de koeien te brengen. Er is plek voor drie campers. In de omgeving van Zoersel zijn er veel wandel- en fietsmogelijkheden en de bekende abdij van Westmalle met trappistenbier ligt op anderhalve kilometer afstand.

Parking ’t Zwarthof, sitecode 92501.
Parking Van ’n Bike, sitecode 92297.
Parking Den Achtersten Dries, sitecode 92295.

Camping Korte Heide
Den Achtersten Dries

Heist-op-den-Berg

In Heist-op-den-Berg is bij Restaurant Wilgenhoeve plek voor één camper. De locatie leent zich uitstekend om in de omgeving te wandelen en te fietsen. In de omgeving zijn diverse winkels te vinden.

Restaurant Wilgenhoeve, sitecode 92292.

Kasterlee

Voor wie een bezoekje wil brengen aan het pretpark Bobbejaanland is Camping Korte Heide een uitkomst, want deze ligt tegenover dit attractiepark. De camping heeft een zwemvijver. De gemeente Kasterlee heeft een groene en bosrijke omgeving. Camping Houtum ligt op een rustige plek in de Belgische Kempen. Het dorp ligt op loopafstand.

Camping Korte Heide, sitecode 91893.
Camping Houtum, sitecode 91891.

Sint-Job-in- ’t-Goor

Camping Het Veen ligt aan de oevers van het Kempisch Kanaal. Langs de oevers van het kanaal zijn kilometerslange wandel- en fietsroutes te maken. Ook is er heide en bos in de omgeving. Antwerpen ligt op 25 kilometer afstand.

Camping Het Veen, sitecode 91884.

De sitecodes verwijzen naar locaties op Campercontact.com.

Parking Van ’n Bike
Camping Houtum