Challenger 337 GA met lounge-indeling

De Franse camperbouwer Challenger breidt zijn wagenpark uit met twee nieuwe modellen. Een ervan is de 337 GA, een halfintegraal met enkele bedden.

Challenger337ga Web Exterieur

Op de Caravan Salon van 2019 baarde Challenger nog opzien met de 338, waarin onder het queensbed een riante badkamer zat verstopt. Zo opzienbarend is de 337 GA niet.

Uiteraard heeft deze halfintegraal een badkamer, alleen is deze gewoon voor het slaapgedeelte te vinden. De douche is gescheiden van het toilet en de wastafel. Door de deuren naar het slaap- en woongedeelte te sluiten, ontstaat een badkamer.

Helemaal achterin is plaats voor de enkele bedden, met een lengte van 1,90 meter. De bedden zijn omgeven door kastjes. Niet alleen bovenin, maar ook aan het voeteneinde. Onder de bedden is ruimte om kleding op te bergen. Raampjes en een dakluik zorgen in de slaapkamer voor licht en lucht.

Keuken met ruime koelkast

De keuken is geplaatst aan de bestuurderszijde, tegenover de ingang. Hier is de gebruikelijke indeling met onder- en bovenkastjes, een wasbak en kookgelegenheid. Het werkblad is voorzien van een verlengstuk. De koelkast is met een inhoud van 140 liter behoorlijk ruim. Deze staat aan de passagierskant.

Lounge-indeling

In de zithoek koos de Franse camperbouwer voor de populaire lounge-indeling, waarbij de banken tegenover elkaar staan. Hierdoor oogt het woongedeelte groot. Door de tafel gedeeltelijk in te klappen, ontstaat ruimte om vanuit de cabine naar achteren te lopen. De banken zijn eenvoudig om te toveren tot twee losse stoelen die in de rijrichting staan. Boven de zithoek hangt nog een elektrisch te bedienen tweepersoonshefbed. In totaal zijn er dus vier slaapplaatsen. Onder het typenummer 328 GA is de Challenger ook leverbaar met een queensbed in plaats van enkele bedden. 

Verder biedt Challenger keuze uit twee basisvoertuigen: de Fiat Ducato en de Ford Transit. De wagen is leverbaar vanaf 67.490 euro.