Apeldoorn gaat camperplaats sluiten

De gemeente Apeldoorn heeft besloten camperplaats Parking Aquacentrum Malkander te sluiten. Dit omdat er regelmatig meer dan vier campers staan en sommige camperaars hun toiletcassette in de bosje legen en afval achterlaten. Het gaat om de camperplaats aan de zuidkant van Apeldoorn, op de parkeerplaats nabij het zwembad.

Eerder kwamen er meldingen dat de camperplaats met onmiddellijke ingang zou zijn gesloten, maar dat is niet het geval. “Inderdaad waren de borden weggehaald”, vertelt woordvoerder Roel van Vemde van de gemeente Apeldoorn. “Maar dat was te snel, want het formele verkeersbesluit is hierover nog niet genomen. Vandaar dat de borden er nu weer staan.” Van Vemde verwacht dat het besluit er binnen enkele weken alsnog komt, waarna de camperplaats kan verdwijnen.

Nieuwe camperplaats

Wel wil de gemeente elders een camperplaats inrichten. “Dit is geen kwestie van campertje pesten, maar we kunnen niet om klachten van omwonenden en bedrijven heen. Overigens niet alleen over camperaars, maar ook over hangjongeren die troep achterlaten. We zijn op zoek naar een nieuwe locatie.” De gemeente krijgt hierbij de helpende hand van Bert Nellestijn van het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC. “Het belang van toerisme neemt alleen maar toe. En Apeldoorn is een prachtige plaats, die een mooie camperplaats verdient”, zegt hij.

Nabij het centrum is ook een camperplaats. Daarvan is de sitecode 55766.