Hanroad Trek 4: compacte buscamper voor vier personen

De Franse camperbouwer Hanroad heeft twee nieuwe modellen toegevoegd aan de buscamperserie Trek: de Trek 4 en de Trek 5+. De Trek 4 is 4,99 meter lang en biedt plaats aan vier mensen, zoals de naam al doet vermoeden.

De Renault Trafic waarop de Trek 4 is gebouwd, heeft standaard een Euro 6d 2.0-liter dCi-motor met 120 pk. Motoren met meer pk’s behoren tot de mogelijkheden. En wie liever voor Duits dan voor Frans gaat, kan kiezen voor de Volkswagen T6 als basisvoertuig.

De indeling van de Trek 4 verschilt niet veel van die van andere buscampers van dit formaat. Tegenover de ingang is het keukenblok geplaatst. Dit is uitgerust met een tweepitsgasstel met piëzo-ontsteking, een spoelbak en een compressorkoelkast van 49 liter. Voor een kleine buscamper hebben de tanks een behoorlijke capaciteit: de verswatertank heeft een inhoud 60 liter, in de vuilwatertank kan 35 liter.

Snelle bedtransformatie

De twee draaibare cabinestoelen vormen samen met de verschuifbare bank het zitgedeelte. De tafel is binnen een handomdraai tevoorschijn te toveren. Onder de bank zijn opberglades aangebracht. De bank dient ook als basis voor het tweepersoonsbed van 1,18 bij 1,85 meter. Volgens Hanroad is de transformatie van bed tot bank binnen dertig seconden gebeurd. Een iets groter bed is te vinden in het slaaphefdak. Dit bed is 1,22 bij 1,90 meter. In totaal kunnen vier personen in de Trek 4 overnachten.

Veel ledverlichting

Aan de achterzijde van de buscamper is een aansluiting voor een handdouche aangebracht. Stroom komt van de meegeleverde AGM-accu. Het is mogelijk om de Trek 4 ook nog van een zonnepaneel te voorzien. De gasfles van drie kilogram bevindt zich in een apart vak. Verder is de Trek 4 uitgerust met twaalf ledlichtpunten met dimmer. De vloer en wanden van de Trafic zijn geïsoleerd. De wagen is leverbaar vanaf 58.000 euro.