Westervoort gaat camperplaats evalueren

De gemeente Westervoort gaat de pilot met de camperplaats aan de Brouwerslaan evalueren. De locatie nabij de sportvelden werd in 2015 bij wijze van proef in gebruik genomen. “Het is hoog tijd voor een evaluatie”, zegt Bregje Booltink, adviseur vrijetijdseconomie bij 1Stroom, de ambtelijke organisatie van Westervoort en Duiven.

“We zien dat de camperplaats op Campercontact.com goed wordt gewaardeerd”, zegt Booltink, “maar we weten niet in hoeverre dit toegevoegde waarde heeft voor Westervoort. Staan mensen hier om makkelijk op de fiets naar Arnhem te kunnen, of gaan ze ook wel eens uit eten in Westervoort en doen ze hier boodschappen?” De gemeente wil hier in het seizoen met een enquête onder bezoekers achter komen.

Ook vraagt de gemeente zich af of er nog iets aan de camperplaats aan de rand van de bebouwde kom te verbeteren is. De camperplaats is nu gratis en heeft behalve een afvalbak geen voorzieningen. “Moeten die er komen en zo ja, welke? In hoeverre is men bereid hiervoor te betalen?” Ook wil de gemeente weten of de camperplaats op de juiste plaats is. “We hebben hier ook al contact over gehad met een camperplaatsspecialist van de NKC”, aldus Booltink.

Vrouwen in bikini

Directe aanleiding voor de evaluatie is een klacht van de uitbaters van de nabijgelegen vergader- en trouwlocatie De Verzameling over de camperplaats. Er zouden regelmatig meer dan het toegestane aantal van vier campers staan en mensen zouden afval lozen in de bosjes. Ook zouden camperaars hier hun behoefte doen, of op het toilet van De Verzameling. “En in de zomer lopen vrouwen hier in bikini over de parkeerplaats. We vinden dat geen gezicht voor onze gasten”, zegt Jan van Hekke van De Verzameling.

“We hebben dit niet kunnen bevestigen”, zegt Booltink. “In de periode 19 juni tot 18 september zijn er 25 controles geweest en de controleurs hebben geen overtredingen geconstateerd. Daarmee is niet gezegd dat het niet gebeurt. We nemen deze signalen mee in de evaluatie.”

De sitecode van de camperplaats in Westervoort op Campercontact.com is 42036.