Rapido M96 weer op Mercedes Sprinter

Voor de nieuwe serie integralen in de M-serie haalt Rapido de banden met een oude bekende aan: de camperbouwer uit Frankrijk kiest na een aantal jaar weer voor de Mercedes Sprinter als basisvoertuig.

M96 PROFIL Hele Camper

De Rapido M96 heeft een Mercedes Sprinter Triebkopf met voorwielaandrijving en een verlaagd AL-KO-chassis. De dubbele bodem is niet heel hoog, maar groot genoeg voor de technische installatie en het creëren van bergruimte. Deze verwarmde ruimte is zowel van binnenuit als vanaf buiten bereikbaar. De gfk-opbouw is geheel houtvrij en geïsoleerd met xps-schuim. Dit hoogwaardige materiaal heeft veel isolatiewaarde en neemt geen vocht op.

Open salon

Twee banken in lengterichting tegenover elkaar vormen samen met de draaibare cabinestoelen de zithoek. De banken zijn om te bouwen tot twee zitplaatsen met een driepuntsgordel. Indirecte verlichting zorgt in dit leefgedeelte voor sfeer. Onder de banken is opbergruimte. Bijzonder is dat in de poot van de deelbare salontafel een uitstroomopening van de verwarming is aangebracht. Warme benen zijn dus gegarandeerd.

De L-vormige keuken grenst aan de zithoek. Deze is voorzien van een afzuigkap, een rechthoekige gootsteen, een tweepitskookplaat van rvs met piëzo-ontsteking en een koelkast van 149 liter. Een oven met grill behoort tot de opties.

Grote badkamer

Naast de koelkast is een separate douche te vinden met aan de overkant de wastafel en het toilet. Door de deuren tegenover elkaar open te zetten, ontstaat één grote badkamer: een Raumbad.

De M96 heeft een queensbed van 1,98 meter lang en maar liefst 1,60 meter breed. Dit bed is elektrisch tot dertig centimeter omhoog te brengen, zodat er meer ruimte ontstaat in de garage en er bijvoorbeeld fietsen mee kunnen. Aan weerszijden van het bed bevindt zich kastruimte. Boven de cabine hangt nog een hefbed van 1,91 bij 1,40 meter. In totaal heeft deze integraalcamper dus vier slaapplaatsen.

De Rapido M96 is er met een maximaal toelaatbaar gewicht van 3.500 en 4.500 kilogram. Bij de eerstgenoemde is het laadvermogen zeer beperkt, omdat het rijklaargewicht al 3.175 kilogram is. Voor de zwaardere versie is minimaal een C1-rijbewijs nodig. De M96 is leverbaar vanaf ongeveer 111.500 euro.