Imposante integraal: de Dethleffs XL Edition 90 I

Eén ding is zeker: wie met de Dethleffs XL Edition 90 I onderweg is, heeft bekijks. Deze imposante integraal trekt onder meer de aandacht door zijn lengte van 8,86 meter en zijn strakke belijning. Ook de standaarduitrusting van dit jubileummodel is indrukwekkend.

De Dethleffs XL Edition 90 I is het langste jubileummodel dat Dethleffs introduceert, ter gelegenheid van de negentigste verjaardag van het merk. Dit model, waarvan er negentig van de band rollen, komt er in twee indelingen, waaronder de I 7820-2EB met enkele bedden.

Basis is de Fiat Ducato, met een 160 pk-motor heeft een negentrapsautomaat, standaard navigatie, een achteruitrijcamera, centrale vergrendeling en luchtgeveerde stoelen. Uiteraard is deze feestelijke Dethleffs geschikt om er in elk seizoen mee op uit te trekken. Op warme dagen zorgt de dakairco voor verkoeling. Winterkamperen is geen probleem dankzij de vloeistofverwarming en de dubbele bodem, waarin vorst geen vat heeft op de installaties.

Sfeervolle zitgroep

Het interieur bevat een mix van crème en houttinten. De vele ledspotjes maken het geheel sfeervol. De zitgroep bestaat uit een hoekbank, een langsbank en de twee draaibare cabinestoelen. Een panoramadakraam zorgt hier voor veel lichtinval. De bovenkastjes rondom bieden voldoende opbergruimte. Boven de zithoek hangt een tweepersoonshefbed.

In de keuken staat een flinke koel-vriescombinatie van 190 liter en een oven. De douche is tegenover het toilet en de wastafel te vinden. Door de deuren naar het slaap- en woongedeelte te sluiten, ontstaat een badkamer. Dankzij een tweede panoramadakraam boven de enkele bedden komt ook achter in de camper veel daglicht binnen. De ruime garage is van twee zijden bereikbaar.

Zwaargewicht

De Dethleffs XL Edition 90 I is vanzelfsprekend een zwaargewicht. Met een maximaal totaalgewicht van 5.400 kilogram is dan ook minimaal een C1-rijbewijs vereist. Het voordeel is het forse laadvermogen van deze jubileumintegraal: 1.030 kilogram. De wagen is leverbaar vanaf 152.990 euro.