LMC Element T758 G: instapmodel met bewegingsruimte

Voor beginnende camperaars heeft LMC de halfintegraalserie Element. Een van de nieuwste instapmodellen is de T758 G, die met verschillende indelingen verkrijgbaar is.

Met de Element mikt LMC op mensen voor wie het camperen nieuw is. De camperfabrikant wil met de serie vooral de vrijheid van deze manier van kamperen uitdragen. De T758 G heeft de Fiat Ducato als basis en is zowel handgeschakeld als met een automatische versnellingsbak verkrijgbaar. Qua motorinhoud is er keuze tussen 140, 160 en 180 pk.

De T758 G is 7,41 meter lang en 2,32 meter breed. De totale hoogte is 2,92 meter, waar binnen een stahoogte van 2,12 meter van overblijft. De camper biedt vier zitplaatsen. De toegangsdeur is breed en de instap is laag.

Ruimtelijke indeling

De indeling van de halfintegraal is ruimtelijk gehouden. Voor de T758 G plaatste LMC de banken in de lengterichting, een indeling die steeds vaker voorkomt. Tussen de banken in staat een deelbare tafel, die in te klappen is, waarmee er meer bewegingsruimte ontstaat.

De keuken heeft een driepitsgasstel en een spoelbak van edelstaal. De koelkast heeft een inhoud van 142 liter. De schuiflades zijn voorzien van softclose-sluiting. De badkamer is ruim te noemen. Hier zijn de douche, het cassettetoilet en een wastafel met spiegelverlichting bij elkaar geplaatst. De wanden zijn uitgevoerd in een houtdecor. In de kast boven het toilet is genoeg ruimte voor verzorgingsartikelen.

Lange bedden

LMC biedt voor de Element T758 G keus uit twee enkele bedden of een queensbed. De enkele bedden zijn met 2,08 en 2,03 meter behoorlijke lang. De camper is optioneel uit te rusten met een hefbed, wat wel ten koste gaat van de stahoogte in het woongedeelte.

Voor de bouw van deze halfintegraal maakte LMC gebruik van zijn eigen long life technology. Het dak en de bodem bestaan uit polyester en zijn volledig houtvrij. Het is dan ook niet voor niets dat LMC twaalf jaar waterdichtheidsgarantie op de camper geeft. De Element is verkrijgbaar vanaf 71.410 euro.