Camperplaats Nijkerk krijgt voorzieningen

De camperplaats aan de Watergoorsteeg in Nijkerk krijgt een watertappunt, elektriciteit en een afvoerput voor afvalwater. Omdat de plekken voor campers plaats moeten maken voor een nieuw fietspad, wordt een ander deel van de parkeerplaats gereserveerd voor zes campers. Dat heeft het college van de gemeente Nijkerk onlangs besloten.

Bevordering toerisme

Nijkerk heeft hiertoe besloten om het toerisme te bevorderen. Volgens het college valt te verwachten dat camperaars langer op de camperplaats verblijven als er voorzieningen zijn, wat de lokale middenstand ten goede komt. In Europa zijn inmiddels twee miljoen campers geregistreerd, stelt het college, met als gevolg dat ook steeds meer buitenlandse camperaars voor korte trips of langere vakanties naar Nederland komen. Het college trekt 20.000 euro uit voor de herinrichting van de plekken en de aanleg van nutsvoorzieningen.

Met de vernieuwing gaat Nijkerk wel een overnachtingstarief vragen voor de camperplaats, die tot op heden gratis is. Naar verwachting wordt dit tarief 6 euro, mogelijk exclusief een apart af te rekenen vergoeding voor elektriciteit. Op Campercontact.com is de camperplaats te vinden onder sitecode 22119.