Uitwerpselen rond Camperplaats Maastricht

Camperplaats Maastricht heeft te kampen met gasten die langs de paadjes op de Maasdijk hun behoefte doen. Omwonenden zijn het spuugzat en klagen steen en been via de lokale media.

Camperplaats Maastricht

Eigenaar Hans Stelwagen van Camperplaats Maastricht erkent dat het waarschijnlijk is dat sommige gasten hier verantwoordelijk voor zijn. “Vermoedelijk zijn het de mensen die met een klein busje komen. Als ze geen toilet aan boord hebben, verwijs ik ze naar een camping”, zegt Stelwagen. Maar hij sluit niet uit dat het ook gaat om camperaars die hun toilet graag schoon houden. “Het is maar een enkeling die het doet.” Hij schat twee keer per maand, maar volgens de buurt gebeurt het veel vaker. “Elke keer is er een te veel”, zegt Stelwagen.

Verboden te poepen

Aanvankelijk heeft hij bordjes ‘verboden te poepen’ geplaatst, plus een aantal lampen met een bewegingsmelder. “Maar ja, dan lopen ze gewoon honderd meter verder.” Als ultieme maatregel heeft hij nu het hek naar de gewraakte zone afgesloten met een ketting. “Een hek van twee meter hoog, daar klim je niet zomaar overheen.” Als ze de zone willen bereiken, moeten ze zeker vijf minuten omlopen.

Sanitair plaatsen geen optie

“Ik hoop dat dit afdoende is, maar het is wel vervelend dat het zo moet. Hiermee lever ik immers een belangrijke kwaliteit van de camperplaats in: dat je zo vanuit je camper naar de dijk kunt lopen. De volgende stap is waarschijnlijk dat mensen het achter hun camper gaan doen. Ook smerig, maar dan heeft de buurt er in ieder geval geen last van”, zegt Stelwagen. Het plaatsen van sanitair is voor hem vooralsnog geen optie. “Los van de forse investering moet je sanitair ook schoonhouden.”

Verbazing bij de NKC

Manager verenigingszaken Marretje Jelmersma heeft met verbazing kennisgenomen van de commotie rond de camperplaats. “We horen wel vaker dit soort klachten, maar dit spant de kroon”, zegt Jelmersma. “Als NKC zijn we doorlopend bezig met het promoten van de aanleg van mooie camperplaatsen. Mensen die zich niet als gast gedragen, begrijpen niet dat ze hiermee het draagvlak voor deze mooie plekken ondermijnen.”

Camperplaats Maastricht is te vinden onder sitecode 41369 op Campercontact.com.