Ondernemers willen campers in Gouda houden

Goudse ondernemers en de lokale PvdA-fractie pleiten voor meer camperplekken in Gouda. Dat meldt het Algemeen Dagblad op de website.

Klein Amerika

Nachtelijk parkeerverbod

In april heeft de gemeente een nachtelijk parkeerverbod voor campers ingevoerd op parkeerplaatsen nabij camperplaats Klein Amerika. De reden voor dit verbod kwam voort uit het feit dat camperaars daar vaak buiten de voor campers aangewezen vakken parkeerden en hiermee overlast veroorzaakten. De gemeente wilde dit niet langer gedogen. Voor een overnachtingsplek worden campertoeristen momenteel verwezen naar camping Streefland in Haastrecht. Dat is niet handig, vinden lokale ondernemers. Zij willen Gouda gastvrij houden en willen niet dat camperaars met een vervelend gevoel weggestuurd worden naar een camping in een andere gemeente. Goudse ondernemers en de PvdA vragen de gemeente behalve Klein Amerika andere locaties aan te wijzen als plek voor campertoeristen.

Camperplaatsspecialist Hans Pronk van Projectbureau Camperplaatsen gaat op korte termijn met de ondernemingsvereniging uit Gouda en de PvdA-fractie om de tafel om tot een advies voor de gemeente te komen.