Borsele krijgt vier nieuwe camperlocaties

Vier bedrijven in Borsele krijgen een camperplaats voor drie campers. De gemeente startte eerder een pilot om camperplaatsen te ontwikkelen bij ondernemers. Deze bedrijven gaven zich op.

Borsele

 

Borsele wil een beperkt aantal bedrijven de kans geven om locaties voor maximaal drie campers te realiseren. Zo wil de gemeente een graantje meepikken van het toerisme. Camperaars rijden nu vaak rechtstreeks via de A58 naar Walcheren. De camperplaatsen moeten buiten een bestaand kampeerterrein worden gerealiseerd. 

In aanbouw
Het gaat om Minicamping Lambrechtshoeve, Minicamping ’t Kwedammertje, Minicamping "De Krukel" en Kwekerij Sluishoek. De camperplaats op de Lambrechtshoeve is reeds geopend en is te vinden op Campercontact onder sitecode 74500. Op Minicamping ’t Kwedammertje is men druk bezig met de aanleg van de drie plekken zonder voorzieningen, die half mei klaar moeten zijn. Ook op Minicamping "De Krukel" wordt gewerkt aan de aanleg van de nieuwe camperplaatsen. Wanneer Kwekerij Sluishoek de deuren opent voor camperaars, is nog niet bekend.

De pilot loop tot 1 januari 2020. Hierna evalueert de gemeente de proef, samen met de ondernemers en de NKC.