Nieuwe camperlocatie in Erica

In het Drentse Erica is kort geleden een nieuwe camperlocatie geopend met 25 plaatsen. Voorheen was het een nudistencamping, die de nieuwe eigenaren ombouwden tot camperlocatie.

Erica


De camperlocatie ligt in het groen, vlak bij het natuurgebied het Bargerveen. De 25 verharde plaatsen liggen om een grasveld. Daarvoor moesten de eigenaren Arina en Kees van der Boon de natte veengrond eerst verwijderen. “Het terrein was een hobbelig grasveld. Om het geschikt te maken voor campers, is het eerst afgegraven. Daarna zijn de verharde plaatsen gelegd en het gazon is opnieuw ingezaaid.”

De eigenaren komen oorspronkelijk uit de Randstad en wilden al langere tijd naar Drenthe verhuizen, voor de rust en de ruimte. “Omdat we zelf al zo’n 25 jaar camperen, leek het ons leuk ook een camperlocatie te beginnen.” Eerst zochten ze een boerderij met land. Toen ze erachter kwamen dat je niet zomaar overal een camperplaats mag beginnen, zochten ze een plek waar de mogelijkheid er al was. “We vonden een nudistencamping die te koop stond. Daar hebben we deze camperlocatie van gemaakt.”

Behalve een sanitairgebouw is er op de camperlocatie een sportveld met jeu-de-boulesbaan en volleybalveld. De eigenaren onderhouden de camperlocatie naast hun fulltime banen. “Dat gaat tot nu toe ontzettend goed. Sinds de opening is er nog geen dag geweest dat er geen campers stonden en iedereen is heel positief.”

Op Campercontact staat de camperlocatie onder sitecode 77394.