Camperlocatie terug aan Oude Vos in Elburg

Het college van burgemeester en wethouders heeft ingestemd met een raadsvoorstel voor een tijdelijke camperlocatie, op parkeerterrein de Oude Vos in Elburg. Zo meldt Omroep Gelderland. In de haven van Elburg was voorheen een zeer populaire camperlocatie gevestigd.

Elburg

Het plan is om een strook voor campers te reserveren, waardoor parkeerplaats voor regulier vervoer behouden blijft. Als de gemeenteraad akkoord gaat met het voorstel, start het gebruik van de nieuwe camperplaatsen al rond half juli.

Het voorstel biedt ruimte aan vijftien campers. De camperaars kunnen gebruikmaken van de voorzieningen die bij de haven aanwezig zijn, zo’n 250 meter verderop. Het gaat om de achterste helft van de parkeerplaats, die nu is afgesloten met paaltjes. Hier komt achter de haag voor de campers een strook van 60 meter breed.

Tijdelijke aard

Bij de start van de uitbreiding van de haven in 2017 besloot de gemeenteraad een camperlocatie te schrappen uit de nieuwe plannen. Het idee was dat de ontwikkeling van camperplaatsen geen taak is voor de gemeente. Hier is men nu op teruggekomen. Wethouder Arjan Klein: “Wat we zien is dat campers ’s nachts verspreid over verschillende plekken in de gemeente staan. Dat komt doordat deze doelgroep een ander type voorziening wil dan een camping. Men verwacht een parkeerterrein met enkele basisvoorzieningen in de directe omgeving.”

Deze camperplaats is van tijdelijke aard. De gemeente werkt aan een voorstel voor een camperplaats met een permanent karakter, met eigen voorzieningen. Het streven is om dit voorstel nog in 2019 gereed te hebben.