Nieuwe camperlocatie in Doetinchem

In Doetinchem is afgelopen zaterdag een nieuwe camperlocatie geopend. De opening werd verricht door wethouder Ingrid Lambregts, samen met oud-voorzitter Ruud Gardenbroek van de NKC. Het gaat om zes plekken op de Varkensweide, aan de rand van de stad.

Doetinchem

Camperaars kunnen overnachten op een van de vier grote of twee kleine overnachtingsplekken. De grote bieden plek voor campers tot een lengte van negen meter. Er is water, gratis wifi en elektriciteit tegen betaling via een app. Overnachten kan voor het reguliere parkeertarief. Tegen een vergoeding kunnen camperaars gebruikmaken van de sanitaire voorzieningen van Watersportcentrum De Ank. De maximale verblijfsduur is 72 uur.

NKC nauw betrokken

De plannen voor de camperplaatsen komen uit het StadsLAB-project Oude IJssel. Het doel daarvan is om de Oude IJssel meer bij de binnenstad te betrekken. Inwoners, ondernemers en ambtenaren slaan de handen ineen en werken samen om ideeën en initiatieven te bedenken, ontwikkelen en realiseren. Camperplaatsenspecialist van de NKC, Bert Nellestijn, was nauw betrokken bij de totstandkoming van de locatie. “Het is een prachtige plek geworden, waarmee Doetinchem echt op de kaart wordt gezet.”

Als de plaatsen populair blijken te zijn, is er de mogelijkheid om in dezelfde hoek van de Varkensweide nog enkele plaatsen te creëren.

De camperlocatie is op Campercontact te vinden onder sitecode: 79545.