Camperpark Kinderdijk gaat mogelijk verhuizen

De verhuizing van Camperpark Kinderdijk vanuit het havengebied van Alblasserdam naar de locatie Sportpark Souburgh is een flinke stap dichterbij gekomen. Deze week bleek in de raadscommissie dat één locatie verder kan worden uitgewerkt.

CP Kinderdijk


De huidige locatie in het havengebied moet eind van dit jaar verdwijnen: het contract loopt af op 1 november 2019 en de gemeente heeft andere plannen met het gebied. Wel heeft de gemeente toegezegd mee te willen werken aan het zoeken naar een andere locatie, temeer omdat het camperpark belangrijk is voor het toerisme in de regio. Met name is het park in trek bij camperaars die de molens van Kinderdijk willen bezoeken, waar parkeren verboden is.

Er kwamen drie alternatieve locaties in beeld, waarop de gemeente besloot een onderzoekbureau en de NKC opdracht te geven om de haalbaarheid te onderzoeken. Unaniem kwamen zij tot de conclusie dat één locatie te klein is, een andere vanuit oogpunt van ecologie slecht haalbaar is en dat de locatie bij Sportpark Souburgh verre de voorkeur heeft. “We zijn blij met de professionele mening van de NKC”, zegt projectmanager Annet ter Huurne van de gemeente Alblasserdam.

Ook blij is de exploitant van het Camperpark, Kees van Vuuren, die ook al zijn voorkeur voor deze locatie kenbaar had gemaakt. Hij hoopt dat alle voorbereidende procedures vlot kunnen verlopen, zodat de nieuwe locatie open kan als de oude de poort moet sluiten. Of dat voor 1 november lukt, staat te bezien, maar de gemeente is mogelijk bereid het contract met een paar maanden te verlengen. “Dat moeten we in de loop van het jaar bezien”, zegt Ter Huurne.

De nieuwe locatie wordt mogelijk fors groter dan de huidige, die 44 plekken telt en begin 2016 werd geopend. Camperpark Kinderdijk is te vinden onder sitecode 48399 op Campercontact.com.