Compacte alkoof voor groot gezin: Knaus Live Traveller 600 DKG

Grote gezinnen die met de camper op pad willen gaan, zijn al snel aangewezen op een alkoofcamper. Een van de opties is de Knaus Live Traveller 600 DKG, een compacte camper, met plaats voor zes personen.

De Knaus Live Traveller 600 DKG is slechts 6,50 meter lang. Dankzij de alkoof is hij wel hoog: 3,20 meter. De Knaus is gebouwd op een Fiat Ducato met een Euro 6d temp-dieselmotor van 120 pk. De opbouw bestaat uit geïsoleerde EPS-sandwichpanelen. Voor het dak gebruikt Knaus hagelbestendiger GFK.

Dubbele dinette

Zes personen kunnen zitten en slapen in de 600 DKG. Het bed in de alkoof is 159 bij 209 centimeter en is bereikbaar via een ladder, die in een schacht is op te bergen. Door de dubbele dinette om te bouwen ontstaat nog een tweepersoonsbed. Achter in de camper is een stapelbed. Dat gaat wel ten koste van de ruimte in de garage. De fietsendrager achter op de camper heeft plaats voor drie fietsen.

Uiteraard heeft de wagen gordels voor de zes zitplaatsen. Boven de zithoek bieden drie kasten ruimte aan bagage. Daglicht komt hier binnen door een groot zijraam en een dakluik.

Keuken met opbergruimte

Links van de ingang bevindt zich de keuken, met drie gaspitten en een koelkast van 108 liter. Het keukenblok is verder voorzien van drie grote laden en bovenkasten met soft-close-sluiting. Het werkblad is uit te breiden met een verlengstuk dat aan de kopse kant tegen de zijkant hangt. Rondom de keuken is nog meer opbergruimte gecreëerd.

In het midden van de camper is een variobad. Door de wand met de spiegel weg te schuiven, verdwijnen de wastafel en toilet en ontstaat ruimte om te douchen. De badkamer en het stapelbed zijn met een harmonicawandje af te sluiten van het leefgedeelte. De wagen is leverbaar vanaf 68.840 euro. Een B-rijbewijs volstaat.