Camperlocatie Noordpolderzijl handhaaft met slagboom

Op de Groningse camperlocatie Noordpolderzijl is een slagboom geplaatst om het aantal campers te reguleren. Nu staan er vaak veel meer campers dan de toegestane zes. Zo meldt het Dagblad van het Noorden.

Noordpolderzijl

De gratis camperlocatie is van de gemeente en ligt bij café ’t Zielhoes, vlak bij de kust. Nu staan er volgens de krant vaak veel meer campers dan is toegestaan, soms wel tot achttien. De slagboom moet niet alleen het aantal campers beperken, er dient in de toekomst ook betaald te worden voor een overnachting. Dit zou gaan om 10 euro per nacht.

Onderdeel provinciaal project

Dat de slagboom er staat, bevestigt de uitbater van het café. “Maar nu kun je er nog gewoon onderdoor rijden omdat hij open staat.” Wanneer hij in werking treedt, weet hij niet. De gemeente is niet bereikbaar voor commentaar.
De camperplekken, vijf trekkershutten en een trekkersveldje voor vijf tentjes zijn samen met een fietspad twee jaar geleden aangelegd in het kader van Kiek over Diek, een provinciaal project om het toerisme langs de Waddendijk te stimuleren.


De locatie staat op Campercontact.com onder sitecode 53420.