Camperplaats Doezum in andere handen

Camperplaats Landgoed Jonker in Doezum heeft een nieuwe eigenaar, die grote plannen heeft met de locatie. De locatie was in 2010 Camperplaats van het jaar. Harry Jonker heeft zijn landgoed verkocht omdat zijn echtgenote Johanna na een ziekbed is overleden. Zij hield zich voornamelijk bezig met het runnen van de camperplaats.

Camperplaats Doezum Web

Nieuwe eigenaar is Jaap van de Molen uit Grootegast, die zijn slagerij daar heeft verkocht en z’n cateringbedrijf bij de camperplaats wil voortzetten. Samen met zijn partner Rina Leistra wil hij een groot terras aanleggen, waar ook passanten een consumptie kunnen kopen. “We willen hier wat meer reuring brengen. In een al bestaande ontmoetingsruimte wordt een restaurantje ingericht, waarvoor we een lichte vergunning hebben gekregen. Ook hebben we een nieuwe keuken geïnstalleerd”, vertelt het stel, dat binnenkort op de voor hen nieuwe locatie in het huwelijksbootje stapt.

Landgoed Jonker is voortaan het hele jaar open. De locatie telt zestig plekken en beschikt over alle benodigde camperfaciliteiten, plus douches en toiletten. De planning is om volgend jaar een open dag te houden. De sitecode op Campercontact is 5212.