Plannen voor camperpark in Lhee

In Lhee, nabij Dwingeloo, zijn plannen voor de aanleg van camperpark Stee in Lhee, met ruimte tot ongeveer veertig campers. De Recron heeft bij de gemeenteraad van Westerveld bezwaar aangetekend, namens vier campings in de regio.

Lhee

Stee in Lhee

Het plan is afkomst van agrariër Jan Bloemerts, die vanwege gezondheidsredenen een punt heeft gezet achter zijn melkveebedrijf, maar wel andere activiteiten wil ontplooien. Stee in Lhee moet een zelfvoorzienend park worden, met elektriciteit afkomstig van 1.400 zonnepanelen. “Besparing wordt hier het thema”, zegt Bloemerts. Hij heeft zich bij het maken van de plannen laten adviseren voor camperplaatsspecialist Frejo Blaauw van de NKC.

Vertrouwen gemeente

Bloemerts heeft er alle vertrouwen in dat de gemeente meewerkt. “Het plan past binnen de visie van de gemeente Westerveld als het gaat om het stimuleren van het toerisme. Het oude en het nieuwe college hebben zich allebei positief over het initiatief uitgelaten. Maar we moeten natuurlijk wel de ruimtelijke procedure volgen.” Hij hoopt de locatie volgend jaar met Pasen te kunnen openen.

Krenten uit de pap

Niet als het aan de Recron ligt. In een brief aan de gemeenteraad wijst de Recron erop dat campings te maken hebben met teruglopende bezoekersaantallen, maar dat deze bedrijven wel kansen zien in de groeimarkt van het camperen. De Recron vindt het ‘bizar’ dat een boer nu uitgerekend deze krenten uit de pap gaat vissen, aldus de brief. “Tja”, reageert Bloemerts, “volgens mij is dat nou precies wat een ondernemer moet doen: krenten uit de pap vissen.”

“Campings zijn hier genoeg”, vervolgt hij, “maar voorzieningen speciaal voor campers zijn er maar weinig hier in de regio. Terwijl het een prachtig gebied is, vlak bij het park Dwingelerveld. Dit initiatief voegt dus wel degelijk iets toe.” Met de brief is hij niet zo blij. “Liever zou ik samenwerken met andere ondernemers.”