NKC bij veel gemeentes aan tafel na VNG Jaarcongres

Een week na het in Maastricht gehouden VNG-congres heeft het Projectbureau Camperplaatsen van de NKC veel vervolgafspraken gemaakt met gemeenten die meer willen weten over de mogelijkheden die het camperen hen biedt. Veel burgemeesters, wethouders en veelal nieuwe raadsleden zien kansen om in te springen op het groeiend aantal campers en daarmee aan de grotere behoefte aan camperplaatsen

Vng Congres

Nederland campervriendelijker

De NKC was aanwezig op dit jaarlijkse congres van de Vereniging Nederlandse Gemeenten met als doel het camperen op de politieke agenda te krijgen en daarmee Nederland campervriendelijker te maken. De vertegenwoordigers van het Projectbureau Camperplaatsen, Bert Nellestijn en Wim de Wolf, voorzagen tientallen gemeenteambtenaren in hun behoefte aan informatie over deze groeimarkt. “Ik heb nog nooit zo’n contactrijk congres meegemaakt, waar het echt over de inhoud ging”, aldus Nellestijn. 

Er was ook aandacht voor het dieselprobleem in steden met een milieuzone. Deze steden gaan kijken of er ruimte voor camperplaatsen is in de periferie van hun stad.