Camperplaats Elburg komt terug

De populaire camperplaats die vorig jaar bij de haven van Elburg verdween, komt weer terug. Tenminste als het aan de nieuwe coalitie van de gemeente ligt. Het college nam de plannen op in het coalitieakkoord.

Nieuwe camperplaats Elburg

Het gaat om een camperplocatie op parkeerterrein de Oude Vos, ongeveer driehonderd meter van waar de camperplaats voorheen was. De vorige locatie lag aan het water, de nieuwe locatie komt verder van het water te liggen, achter de restaurants Hao Hua en ’t Boothuis.
Bij de start van de uitbreiding van de haven vorig jaar besloot de gemeenteraad een camperlocatie te schrappen uit de nieuwe plannen. Het idee was dat de ontwikkeling van camperplaatsen geen taak is voor de gemeente. Hier denkt het nieuwe college anders over. ‘De markt blijkt niet te kunnen voorzien in vrij liggende staanplaatsen met weinig voorzieningen waar de camperaar behoefte aan heeft’, aldus het coalitieakkoord. Er is overigens in de tijd dat de camperplocatie gesloten is, wel een camperlocatie geopend voor de Camping Veluwe Strandbad in Elburg.
Hoe veel camperplaatsen en welke voorzieningen er komen, moet nog worden bepaald. Het is nog niet duidelijk wanneer de camperplaats wordt gerealiseerd.

(Op de foto zie je de voormalige camperplaats in Elburg.)