Nieuwe camperlocatie in Putten

Op het parkeerterrein aan de Brinkstraat in Putten wordt een nieuwe camperlocatie gerealiseerd. Recreatieondernemer Auke van Elten heeft een vergunning aangevraagd voor acht plaatsen. Dat meldt een lokale website.

Putten

Na advies van de NKC over de voorzieningen van de locatie stelde de gemeente Putten tienduizend euro beschikbaar voor verlichting, verharding, afvalwaterloosput, wifi en meer. Het Veluws Bospark neemt het beheer van de locatie op zich.

De acht plekken gaan ten koste van 17 reguliere parkeerplekken, maar dat is volgens de recreatieondernemer geen probleem. Zes dagen van de week is het terrein zo goed als leeg. Op woensdag, marktdag, is de parkeerdruk wat hoger, voor deze dag wordt naar een oplossing gezocht.

Op de nieuwe camperlocatie is kampeergedrag niet toegestaan en mogen camperaars maximaal 48 uur blijven staan. Aanmelden gaat via een app waarna de voorzieningen gebruikt kunnen worden. Zonder bezwaren van omwonenden gaat de herinrichting van het terrein deze winter van start.