Gennep zoekt exploitant camperplaatsen

De gemeente Gennep gaat op zoek naar een exploitant voor de camperplaatsen in Gennep en Milsbeek, die een overnachtingsprijs in rekening kan brengen en toeristenbelasting van één euro per persoon per nacht moet gaan heffen.

Hiermee hoopt de gemeente een einde te maken aan de al maanden slepende discussie over de status van de camperplaatsen, die tot op heden gratis zijn.

Oneerlijke concurrentie

De zaak kwam aan het rollen nadat camping Bloksberg samen met brancheorganisatie Recron bezwaar aantekende tegen de gratis camperplaatsen, omdat er sprake zou zijn van oneerlijke concurrentie. De bezwaarmakers haalden hun gelijk bij de bezwarencommissie, maar de wethouder legde dit advies naast zich neer. De gemeenteraad boog zich diverse keren over de kwestie, maar slaagde er niet in om met meerderheid van stemmen een besluit te nemen.

Cp Gennep

Verstandige oplossing

Door de exploitatie aan een andere partij over te laten, die een tarief in rekening brengt, hoopt de gemeente voldoende aan de bezwaren van de Recron en de camping tegemoet te komen. “We zien dat meer gemeenten voor deze verstandige oplossing kiezen”, reageert manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC. “Het is zeker niet onredelijk dat er een vergoeding wordt gevraagd voor een overnachting. Maar het is jammer dat de Recron nog steeds voor deze weg kiest. Het zal de recreatieondernemer geen enkele klant extra opleveren, want de camperaar die dicht bij het centrum wil overnachten vormt een andere doelgroep dan die van een camping.”

De gemeente Gennep gaat binnenkort een advertentie plaatsen om ondernemers voor de exploitatie te interesseren.