Provincie Zeeland blokkeert uitbreiding camperplaats Hansweert

De provincie Zeeland blokkeert de plannen van ondernemer Sicco Boorsma om camperplaats Hansweert flink op te waarderen en uit te breiden. Volgens de provincie past het initiatief niet in het provinciale omgevingsplan.

Al jarenlang trekt de populaire camperplaats in Hansweert meer bezoekers dan dat er plek is. In het hoogseizoen zijn de vijf plaatsen aan de Westerschelde continu bezet. Voor camperaar en ondernemer Sicco Boorsma reden een plan op te stellen om het terrein uit te breiden en op te waarderen. “Tijdens mijn zoektocht naar een geschikte camperlocatie om te exploiteren dacht ik al snel aan Hansweert. Ik ben hier een paar keer geweest en vind het een prachtige plek met veel mogelijkheden. Alleen zijn er geen voorzieningen en het is er vaak overvol. Ik wil daarom graag 25 à 50 standplaatsen realiseren met elektriciteit en water. Gezien de populariteit bij camperaars is daar zeker behoefte aan.”

Camperplaats Hansweert

Provinciale omgevingsplan

Ook de gemeente Reimerswaal is direct enthousiast. Alleen de provincie Zeeland denkt er heel anders over. Volgens Robbert Jan Swiers, beleidsmedewerker regionale samenwerking, past de ontwikkeling van camperplaats Hansweert niet in het provinciale omgevingsplan. “De locatie van deze camperplaats valt in ons ruimtelijke beleidsplan onder de categorie ‘Overig Zeeland’. Dat betekent dat er in dit gebied geen ruimte is voor een nieuwe of uitgebreide recreatievoorziening. In september 2018 moet er een nieuw Omgevingsplan klaarliggen, dus wellicht dat dit in de toekomst nog verandert.”

Gelegenheidsargumenten

Volgens Boorsma gloort er echter geen hoop aan de horizon. “Ze willen het gewoon niet. De wethouder van de gemeente Reimerswaal heeft ook nog gelobbyd bij de provincie, maar zonder succes. Ze gebruiken vooral gelegenheidsargumenten. En ze denken op de verkeerde manier. Zo hoorde ik vaak dat er voldoende campings zijn en dat je daar met je camper naartoe kunt. Maar dat willen camperaars juist niet.”

Camperplaats Hansweert staat vermeld op Campercontact onder sitecode 13530.