Camperplaats Elburg verdwijnt

De bij camperaars populaire camperplaats bij de jachthaven in Elburg verdwijnt en de gemeente gaat geen alternatieve locatie aanbieden. Dat is namelijk geen taak van de gemeente, zo heeft de raad onlangs in meerderheid vastgesteld.

CP Elburg

De haven gaat na de zomer van 2017 op de schop en in de plannen voor dit gebied is geen plaats meer voor campers. De gemeente had een alternatieve locatie in gedachten, aan de Kamperdijk, aan de andere kant van de stad. “Misschien een iets minder mooie locatie”, zegt beleidsmedewerker Simone Kiewiet van de gemeente Elburg, “maar we gaan ervan uit dat dit voor camperaars niet zo’n probleem is. Ze komen om Elburg te bezoeken en willen daarom graag dicht bij de stad staan. Deze locatie biedt die mogelijkheid.”

De gemeenteraad heeft er echter een stokje gestoken voor deze plannen, nadat de Recron en enkele recreatieondernemers raadsleden op de kwestie hadden aangesproken. “Erg jammer”, reageert Wim de Wolf van het Projectbureau camperplaatsen van de NKC, die eveneens spreektijd had gekregen in de commissievergadering. “Het is een ideale plek, vlak bij de stadspoort. Met de vernieuwing van de haven zet de gemeente in op bootjestoeristen, maar camperaars zijn kennelijk niet meer welkom.”

Camping Veluwe Strandbad en camping Old Putten te Elburg, die beide hebben gepleit tegen een alternatief voor de camperplaats in de haven, hebben allebei laten weten dat ze overwegen om iets voor camperaars te gaan doen, in overleg met de NKC. De Wolf is benieuwd wat dit gaat betekenen. “Als het zich beperkt tot het vaststellen dat camperaars welkom zijn, schieten we er niks mee op. Camperaars die nu in de haven staan, gaan niet naar een camping. Die is Elburg dan kwijt”, zegt hij. “Als ze echte camperplaatsen willen inrichten, is het interessant, al zijn beide campings wel veel verder van het centrum.”

Tot en met komende zomer kunnen camperaars nog terecht op de camperplaats in de haven. De sitecode op Campercontact.com is 13450.