NKC en Ford bespreken dossiers gedupeerden

De NKC gaat individuele dossiers van camperaars met een kapotgelopen Ford-motor bespreken met Ford, om te onderzoeken of een tegemoetkoming voor deze gedupeerden alsnog haalbaar is. Dat is de uitkomst van overleg dat de NKC deze week met Ford heeft gehad.

 22 Tdci Ford

Hierin heeft de NKC – met toestemming van de betrokkenen – een aantal dossiers samen met Ford tegen het licht gehouden, om vast te kunnen stellen in welke gevallen Ford bereid is gedupeerden tegemoet te komen. In een beperkt aantal gevallen uit deze selectie bleek ook Ford van mening dat een bijdrage in de onkosten niet onredelijk zou zijn.

“Zeker nog geen reden om de vlag uit te hangen, maar het is een grote stap voorwaarts dat we aan tafel zitten en dat Ford zich constructief opstelt”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Het is zeker de moeite waard om op deze weg verder te gaan, te meer omdat Ford bereidwillig is om medio maart met een voorstel te komen in de richting van de camperaar”, zegt Stolwerk. De NKC heeft daarom alle gedupeerden die zich bij de NKC hebben gemeld toestemming gevraagd om ook hun dossier met Ford te bespreken.

Toevoeging 1 maart 2017:

Naast de groep gedupeerden met een in de soep gelopen motor onderscheidt de NKC er nog twee:

  1. Mensen die geïnvesteerd hebben in hun motor en hun verstuivers lieten vervangen.
  2. Camperaars met een motor die het prima doet, maar die niet langer zorgeloos camperen.

De NKC behartigt ook de belangen van deze groepen in paralelle gesprekken met Ford. Voor alle gedupeerden geldt een afronding vóór 1 april.