NKC biedt Ford petitie aan vanwege falende motor

De NKC heeft Ford Nederland tot komende maandag 24 juli de tijd gegeven om met een oplossing te komen voor de problemen met de motor van het type 2.2 TDCi. Komt Ford niet over de brug, dan gaat de NKC op dinsdag 25 juli met enkele tientallen campers naar het hoofdkantoor van Ford Nederland in Amstelveen, om daar een petitie te overhandigen.

In de petitie, die inmiddels door vele honderden camperaars is ondertekend, wordt Ford gevraagd om maatregelen te nemen waardoor camperaars met een dergelijke motor weer met een gerust hart op reis kunnen.

De NKC is al vele maanden met Ford in overleg over een oplossing, maar ondanks herhaalde beloftes is Ford nog niet met een voorstel gekomen. Bij motoren van het type 2.2 TDCi, van de bouwjaren 2006 tot en met 2010, kan een gat in de zuiger ontstaan, waardoor de motor op hol slaat en met een enorme rookontwikkeling onherstelbaar defect raakt. Sinds de problemen ruim twee jaar geleden aan het licht kwamen, zijn bij de NKC 85 gevallen gemeld van motoren die op een dergelijke manier kapot zijn gegaan. Vervanging kost rond de 8.500 euro per camper. De totale schade voor gedupeerde camperaars is inmiddels opgelopen tot een miljoen euro.  

Oplossing

Ford heeft beloofd te willen nadenken over een oplossing en die vóór de start van het camperseizoen (1 april) te presenteren. Los van het mondjesmaat financieel tegemoetkomen van een zeer beperkt aantal gedupeerden, is dat echter nog steeds niet gebeurd. Met het aanbieden van de petitie wil de NKC Ford bewegen om alsnog met maatregelen te komen, waardoor de camperaar weer vertrouwen kan hebben in het merk.

NKC-directeur Stan Stolwerk gaat de petitie op dinsdag 25 juli aanbieden, bij het hoofdkantoor van Ford Nederland aan de Stroombaan 16 in Amstelveen. De verwachting is dat enkele tientallen NKC-leden met hun camper hierbij aanwezig zullen zijn. Mocht Ford voor maandag 24 juli met een constructief voorstel komen, kan het aanbieden worden afgeblazen.