Bezwaar camperplaats Apeldoorn afgewezen

Het bezwaar van brancheorganisatie Recron van recreatieondernemers tegen de aanleg van een nieuwe camperplaats in Apeldoorn is afgewezen.

Binnenstad Apeldoorn
Binnenstad van Apeldoorn

Dat betekent dat de locatie op het voormalig terrein van Centraal beheer Achmea over een aantal weken kan worden geopend. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente medegedeeld aan de NKC.

Bezwaar van Recron

Het Apeldoornse college had in april vorig jaar besloten tot de aanleg. Dit omdat er tot nu toe alleen ver van het centrum mogelijkheden zijn om in de camper te overnachten, op een camperplaats en op een aantal campings. De plannen moesten even in de koelkast toen bleek dat Recron officieel bezwaar aantekende tegen de aanleg. Dit bezwaar is nu ongegrond gebleken.

Goede aanvulling

Manager verenigingszaken Marretje Jelmersma is er blij mee. “Dit is heel goed nieuws, zowel voor de camperaar als voor Apeldoorn. Camperaars die het centrum willen bezoeken, willen graag op loopafstand van het centrum staan. Terecht heeft de gemeente vastgesteld dat het realiseren van een terrein voor campers een goede aanvulling vormt op het toeristisch toplandschap, zoals men dat noemt.”

Naar verwachting gaat de locatie ruimte bieden aan zeven tot tien campers, die er maximaal drie etmalen mogen staan. Het overnachtingstarief moet nog worden vastgesteld.