Vlaanderen stimuleert aanleg camperplaatsen

De Vlaamse Regering wil logiesuitbaters in Vlaanderen graag een handje helpen en heeft een nieuwe subsidieregeling in het leven geroepen, die ook geldt voor ondernemers die een camperplaats willen aanleggen. Dat meldt Toerisme Vlaanderen, een overheidsorganisatie die het toerisme moet bevorderen.

Vlaanderen

Het gaat dan om zaken als verharding van het terrein en de aanleg van watertappunten en andere voorzieningen voor camperaars. De subsidie kan tot 30 juni worden aangevraagd bij Toerisme Vlaanderen en bedraagt maximaal 25 procent van de kosten, met een maximum van 50.000 euro per aanvraag. Voor de subsidies is een budget van anderhalf miljoen euro gereserveerd.

Manager verenigingszaken Marretje Jelmersma van de NKC juicht het initiatief toe. “België heeft nog niet heel veel camperplaatsen en kan dus een inhaalslag goed gebruiken. Mooi dat de overheid dit stimuleert, overigens in samenwerking met de Recread, de Belgische brancheorganisatie van recreatieondernemers. Deze club heeft oog voor het belang van het opkomend campertoerisme."