Toekomst camperplaatsen Gennep onzeker

Het blijft onduidelijk of de in totaal dertig gratis plekken voor campers in de gemeente Gennep kunnen blijven. Op de raadsvergadering deze week staakten de stemmen.

Cp Gennep

De drie camperplaatsen in Gennep, Milsbeek een Ottersum staan al een tijdje ter discussie. Een plaatselijke campinghouder had samen met brancheorganisatie Recron bezwaar gemaakt tegen de camperplaatsen, omdat ze oneerlijke concurrentie zouden vormen voor campings. Ze kregen gelijk van van de bezwaar- en beroepscommissie van de gemeente Gennep, maar de wethouder legde het bezwaar naast zich neer omdat hij vindt dat camperaars een andere doelgroep vormen.

Opnieuw op de raadsagenda

Deze week is hij echter door raad teruggefloten: hij kreeg alleen steun van zijn eigen SP. Andere voorstellen om de camperplaatsen te behouden haalden het ook niet, zo blijkt uit berichtgeving in De Gelderlander. Een motie om de camperplaatsen te behouden, maar wel maatregelen te nemen om oneerlijke concurrentie uit te sluiten, bleef steken op acht van de zestien stemmen. Dat betekent dat de kwestie opnieuw op de raadsagenda moet komen.

Op Campercontact.com zijn de camperplaatsen in Gennep, Milsbeek en Ottersum te vinden onder de sitecodes 15455, 135 en 52098.