Camper Garant stopt verkoop campers Ford

Het in Vaassen gevestigde camperbedrijf Camper Garant koopt en verkoopt voorlopig geen campers meer die zijn uitgerust met een 2.2 TDCi van Ford. Dat meldt het bedrijf in een verklaring op de website. ‘Gedwongen door de feiten die in het blad Kampeerauto van de NKC zijn weergegeven’, aldus het bedrijf, doelend op de tientallen in de soep gelopen motoren waar Kampeerauto melding van heeft gemaakt.

Ford Transit 22 Tdci

Als reden noemt Camper Garant dat het als Bovag-bedrijf achter het te verkopen product moet kunnen staan en dat het bedrijf verantwoordelijk is voor het bieden van garantie. "Nu er zoveel klachten zijn en het erop lijkt dat er geen adequate oplossing door Ford wordt geboden, zijn wij tot dit besluit gekomen, hoezeer dit ons ook spijt."

Verplichtingen nakomen

Het bedrijf wijst erop dat het alle garantieverplichtingen zal nakomen als het gaat om Fords die in het verleden zijn verkocht. Ook spreekt Camper Garant de verwachting uit dat Ford op redelijk korte termijn duidelijk maakt wat het probleem precies is en hoe het opgelost gaat worden. Dat de NKC zich hier hard voor maakt, is een goede zaak, aldus Camper Garant.

Slecht voor de sector

Bij de Bovag, waarbij ook de camperdealers zijn aangesloten, zijn nog geen vragen binnengekomen van leden die met de kwestie in hun maag zitten. Maar ook de branchevereniging vindt dat Ford over de brug moet komen. “We lezen dat Ford het probleem erkent en daar blijft het bij”, zegt woordvoerder Paul de Waal. “Het bedrijf mag wel een stap extra zetten en zich coulanter opstellen. Want wat er nu gebeurt, is slecht en raakt de hele sector.”

De volledige verklaring is te vinden op de website van het bedrijf.