Geen gratis camperlocatie meer in Geertruidenberg

De gratis camperlocatie bij de jachthaven in Geertruidenberg is met ingang van het nieuwe toeristische seizoen niet langer in gebruik.

Gallery (1)

De Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) en TopBrabant (toeristisch ondernemers platform) hebben middels een brief aan de gemeenten laten weten dat de gratis camperplaatsen in strijd zijn met de Wet markt en overheid. Bij TopBrabant zijn verschillende organisaties en verenigingen aangesloten, zoals Staatsbosbeheer, de Recron en Koninklijk Horeca Nederland.

Oneerlijke concurrentie

Marjolijn van Oosterhout van gemeente Geertruidenberg: "Het verdwijnen van de camperplaatsen heeft twee redenen. Ten eerste de Wet markt en overheid. Er zijn inmiddels meerdere betaalde camperplaatsen in en rond de gemeente, gratis camperplaatsen zorgen dan voor oneerlijke concurrentie. Ten tweede veroorzaakten gebruikers van de camperplaats overlast: onder andere zwerfafval achterlaten, dwars parkeren en onrechtmatig gebruik van faciliteiten van de jachthaven en sportclub. Ook de gratis locaties in Raamsdonksveer en Raamsdonk die onder de gemeente Geertruidenberg vallen willen we om dezelfde redenen opheffen."

De betaalde camperlocatie bij de jachthaven wil volgend jaar uitbreiden met een paar plaatsen.