Ford nodigt NKC uit voor gesprek over motoren

Ford Nederland heeft de NKC uitgenodigd voor een gesprek over de problemen met de 2.2 TDCi-motor, die in veel campers op basis van Ford is gemonteerd. Aanleiding is de uitzending van het consumentenprogramma Kassa van BNN-VARA afgelopen zaterdag. Ford had ervan afgezien om in de uitzending bij een gesprek aan te schuiven.

 Stan Brecht Kassa Website

In de uitzending kwamen gedupeerden aan het woord: camperaars die zijn geconfronteerd met fatale motorschade, maar ook eigenaren van Ford-campers die uit voorzorg hun verstuivers hebben moeten laten vervangen. Ook was te zien dat de NKC een kapotte motor heeft laten onderzoeken.

Ford Nederland zegt in individuele gevallen coulance toe te willen passen, op voorwaarde dat het onderhoud aantoonbaar naar behoren is uitgevoerd. “Maar de voorwaarden zijn zo stringent, dat vrijwel niemand hier iets aan heeft”, zegt NKC-directeur Stan Stolwerk. “Wij willen collectieve regelingen, voor de verschillende groepen gedupeerden.” Hij onderscheidt er drie: gedupeerden met een kapotte motor, camperaars die hun verstuivers hebben moeten laten vervangen, maar ook Ford-bezitters die niet meer met een vertrouwd gevoel op reis durven. “En voor alle drie de groepen geldt dat ze te maken hebben met een waardedaling”, zegt Stolwerk.

Hij vindt het een goed signaal dat Ford nu aan tafel wil. “We zijn erg blij met het initiatief van Ford om ons voor een gesprek uit te nodigen. Laten we hopen dat dit de start is van het herstel van het vertrouwen in het merk.”