Ford komt in beweging

Ford Nederland wil nog voor het begin van het komende camperseizoen het dossier rond de problemen met de motor van het type 2.2 TDCi kunnen sluiten.

 22 Tdci Ford

Dat is de uitkomst van een eerste gesprek dat NKC-directeur Stan Stolwerk en manager verenigingszaken Marretje Jelmersma afgelopen maandag op het hoofdkantoor van Ford Nederland hebben gehad. Wat de aard van een eventuele oplossing wordt, is op dit moment nog onduidelijk.
 
In het gesprek heeft de NKC een aantal vragen bij Ford neergelegd. Centraal daarin: hoe denkt Ford het vertrouwen in het merk te herstellen. De NKC ziet verschillende groepen gedupeerden: camperaars die motorschade hebben gehad of hun verstuivers hebben moeten laten vervangen. “Het gaat ook om camperaars met een Ford die nog geen problemen ondervinden, maar niet meer met een vertrouwd gevoel op pad gaan”, stelt Stolwerk. Ook sommige dealers en camperbedrijven ondervinden problemen bij de verkoop van campers op basis van Ford. “Voor veel partijen speelt verminderd vertrouwen en een mogelijke waardedaling een rol.”
 
Ford heeft toegezegd zich over deze vragen te buigen en met voorstellen te komen. De partijen hebben afgesproken de komende maanden periodiek overleg te hebben over de voortgang rond dit dossier. Stolwerk is blij dat het gesprek nu op gang is gekomen. “We zijn er nog niet, maar het is duidelijk dat Ford nu onderkent dat camperaars met serieuze schade geconfronteerd zijn. Dat is in ieder geval een eerste stap.