Vier camperplekken in centrum Hoogeveen

Vanaf eind dit jaar kunnen camperaars op de Markt in het stadscentrum van Hoogeveen overnachten. De camperlocatie biedt plaats voor vier campers.

Camperplaats Hoogeveen

Camperaars kunnen er maximaal drie keer 24 uur staan, voor € 6,50,- per nacht. De camperlocatie krijgt alleen een stroomvoorziening en afvalbak. Wel plaatst de gemeente een verwijzing naar andere camperlocaties in de omgeving met meer voorzieningen.

De nieuwe camperlocatie vervangt die bij de sporthal Maxx Sports and Events, die als onveilig wordt ervaren. Het gaat om een proef van drie jaar.

De gemeente had al langere tijd het plan om camperplaatsen in het centrum te realiseren. Hiervoor waren ook enkele locaties in het Burgemeester Tjalmapark in beeld. Na onderzoek heeft het college van B&W de Markt als beste beoordeeld, omdat de plek dicht bij het centrum ligt, goed in de omgeving past, en gelegen is aan het groen.

Toerisme uitbreiden

Behalve de locatie op de Markt komt er ook een camperlocatie bij Autobedrijf Hartgers, achter het bedrijf aan de Schutstraat. Dit terrein ligt vlak bij een kruising van snelwegen en is geliefd bij doortrekkende camperaars.

Met de camperplaatsen wil Hoogeveen de mogelijkheden op het gebied van recreatie en toerisme uitbreiden.