NCC-terreinen nu ook voor NKC-leden toegankelijk

Leden van de NKC zijn vanaf nu ook welkom op terreinen van de Nederlandse Caravan Club, de NCC. De organisaties zijn hiertoe een overeenkomst aangegaan, die NKC-directeur Stan Stolwerk en NCC-voorzitter Jan Timmer gisteren hebben ondertekend. Voorheen waren de terreinen alleen toegankelijk voor leden van de NCC.

NCC-voorzitter Jan Timmer en NKC-directeur Stan Stolwerk

De NKC is verheugd om op deze manier samen met de NCC te kunnen werken aan het campervriendelijker maken van Nederland.

De NCC-terreinen liggen verspreid over heel Nederland en hebben een divers karakter. Sommige liggen in de bossen, zoals bij Woudenberg, andere in de weilanden, zoals bij Hardenberg, maar er zijn ook terreinen in duingebied, zoals bij Callantsoog. Dertien van de vijftien NCC-terreinen zijn toegankelijk voor camperaars.

Om de kampeerplaatsen voor campers geschikt te maken, worden de komende maanden op de meeste terreinen loosputten aangelegd. Campers tot 7.500 kilogram zijn welkom. Kampeerders moeten zich houden aan de reglementen van de NCC: wie wil overnachten op een clubterrein, moet voor aankomst contact opnemen met de beheerder en ter plekke de lidmaatschapskaart tonen. NKC-leden betalen dan hetzelfde als NCC-leden, in veel gevallen 11 euro per nacht.
Meer gegevens over de NCC-clubterreinen en een informatiebrochure over de NCC zijn te vinden op deĀ NCC-site.