Drie camperplaatsen in de Betuwe

Het zal niet zo vaak voorkomen dat op één dag in hetzelfde gebied drie camperplaatsen officieel in gebruik worden genomen. De NKC en recreatieschap Uiterwaarde hadden gisteren dan ook bijkans een dagtaak aan de openingen.

Betuwe 2

De drie locaties maken deel uit van een serie van zestien stuks, verspreid over de Betuwe. Ze zijn in de overheidswereld bekend als het project Stimulering en Realisatie Camperplaatsen Rivierenland. Met die reeks is het einde nog niet in zicht. Er is zeker onder camperaars, maar vooral onder ondernemers, genoeg enthousiasme voor uitbreiding van dat aantal, benadrukte directeur Alex Kwakernaak van het recreatieschap in Hurwenen, Appeltern en Culemborg, waar de NKC-camper een hoofdrol mocht vervullen bij de openingen.

Niet per ongeluk. Want zonder de vasthoudendheid en de knowhow van de NKC zou het project nooit van de grond zijn gekomen, aldus Kwakernaak. Tien jaar geleden begon Wim de Wolf namens de NKC zijn lobby, maar pas de afgelopen twee jaar vond hij een echt gehoor. “In alle sectoren loopt de recreatie in ons gebied terug, maar het campertoerisme is booming. Camperplaatsen horen net als fietspaden en pontjes over de rivieren tot de toeristische infrastructuur van de Betuwe”, betoogde Kwakernaak, die aan de hand van NKC-gegevens voorrekende dat de zestien locaties goed moeten zijn voor een extra omzet in de regio van een slordige 600.000 euro.

De sitecode van de camperplaats in Appeltern is 46781, Culemborg sitecode 8346 en Hurwenen 41278.