Nieuwe Duitse organisatie van camperplaatsen

Op de Caravana in Leeuwarden heeft zich een nieuwe, Duitse organisatie van aanbieders van camperplaatsen gepresenteerd, die zich Mein Platz noemt. De organisatie, die een brochure met bijna tachtig aangesloten overnachtingsplaatsen uitgeeft, wordt gesponsord door het campertijdschrift Promobil.

JonkerLandgoed Jonker in Doezum

Het gaat om camperplaatsen en campings met speciale camperplekken in Duitsland (44), Oostenrijk (5), Italië (2), Slovenië (18), Zweden (4), Noorwegen (4) en Nederland (1). Landgoed Jonker in Doezum, in 2010 verkozen tot Camperplaats van het jaar, is de enige Nederlandse camperplaats die bij Mein Platz is aangesloten.  

Persoonlijke waardering van en ervaringen met de camperplaatsen door de gebruikers vindt Mein Platz belangrijk. Daarmee denkt men het verschil te maken met de al veel langer bestaande organisatie Topplatz, die voornamelijk in Duitsland opereert. Drie Nederlandse camperplaatsen, De Klepperstee in Ouddorp aan Zee, Camperpark Zeeland in Kamperland en camperplaats Maastricht dragen het certificaat Topplatz. Behalve de faciliteiten van de camperplaatsen worden bij Mein Platz ook de toeristische bezienswaardigheden in de omgeving  kort aangeduid. De brochure bestellen kan via www.mein-platz.com, waar ook een interactieve kaart met alle camperplaatsen te vinden is. Ook is de brochure hier als pdf te downloaden.