Alblasserdam krijgt grote camperplaats

Alblasserdam krijgt een grote camperplaats voor circa 45 campers. De locatie komt op een gedeelte van het parkeerterrein van Haven Zuid. Initiatiefnemer Kees van Vuuren kreeg onlangs groen licht van de gemeente.

Camperplaats Alblasserdam Beeld 1

De nieuwe locatie komt in de buurt van de huidige camperplaats in de gemeente, die plaats biedt aan veertien campers. Deze vervalt als de nieuwe plek gerealiseerd is. De verwachting is dat medio april de eerste campers op de nieuwe locatie terecht kunnen.

Alle 45 plekken worden verhard, krijgen elektra en zijn zes meter breed en minimaal tien meter diep. Ook komen er douches, toiletten, een verzorgingsunit en een recreatieruimte, waar groepen gebruik van kunnen maken.

Initiatiefnemer Van Vuuren vertelt waarom hij deze camperplaats wil realiseren: “Alblasserdam ligt op een paar kilometer afstand van de beroemde molens in Kinderdijk. In die plaats zelf geldt een parkeerverbod voor campers en in de buurt zijn geen geschikte camperplaatsen te vinden. Duizenden toeristen uit binnen- en buitenland bezoeken jaarlijks dit werelderfgoed en willen graag in de buurt kunnen overnachten. We hopen hiermee aan de grote vraag te kunnen voldoen.”

Op loopafstand van de locatie zijn winkels, restaurants en een halte van de waterbus richting Rotterdam en Dordrecht. Ook grenst de locatie aan het fietspadennetwerk.

De huidige camperplaats in Alblasserdam, Cultureel Centrum Landvast, staat op Campercontact.com onder sitecode 223.