NKC deelt zorgen camperdealers rond Ford

Ook camperdealers hebben grote behoefte aan duidelijkheid als het gaat om de problemen die er zijn met campers op basis van een Ford met een motor van het type 2.2TDCi.

Dat is de belangrijkste conclusie van een gesprek dat de NKC afgelopen maandag met een aantal dealers heeft gehad. Dealers willen weten wat er nu echt aan de hand is, alleen al om hun klanten goed te kunnen adviseren. De NKC neemt hun bevindingen mee in gesprekken die inmiddels met Ford plaatsvinden.

Sinds de uitzending van het consumentenprogramma Kassa van BNN-VARA, waarin de problemen aan de orde kwamen, blijven klachten en vragen bij de NKC binnenstromen. Camperaars met een Ford willen weten waar ze aan toe zijn en vragen wat ze moeten doen om de kans op motorschade te minimaliseren. Voor hen heeft de NKC antwoorden op veelgestelde vragen verzameld.

Medio januari komt er een vervolg op de gesprekken tussen Ford en de NKC. Deze zijn gericht op een oplossing van de problemen en daarmee herstel van het vertrouwen in het merk.