Zes camperplaatsen nabij centrum Helmond

Helmond krijgt binnenkort zijn eerste camperplaatsen. De gemeente wil hiervoor zes parkeervakken op het parkeerterrein aan de Beatrixlaan gebruiken.

Camperplaats De Turfvaart Etten Leur

De Noord-Brabantse gemeente wil eerst starten met een drie jaar durende proef, vooral om te bekijken of er behoefte is aan dergelijke plaatsen en wat de praktische gevolgen zijn. In 2019 neemt Helmond een definitief besluit over de camperplaatsen.

Dat is althans het plan van het stadsbestuur, waar de raadscommissie Omgeving zich op 12 april over buigt.

Toerisme

‘Normaal gesproken rijden de camperaars onze gemeente voorbij, maar op deze manier kunnen ze hier toch blijven’, vertelt wethouder Erik de Vries (toerisme en recreatie) aan Dichtbij.nl. ‘Dit kan gunstig zijn voor het toerisme in Helmond. Wellicht doen ze hier hun boodschappen en gaan ze een hapje eten in het centrum.’ Ook Carla Verheijen, camperplaatsenspecialist van de NKC ziet kansen voor Helmond. “Er is steeds meer te doen in de stad. Deze camperparkeerplaatsen maken het dan ook aantrekkelijk voor de eigenaren van de kampeerauto’s om toch een nachtje te blijven.”

Onderscheidende locatie

Volgens De Vries onderscheidt de gemeente zich met de locatie. ‘Camperplaatsen heb je overal, maar ze zitten zelden midden in de stad. En aangezien campers zelf al de nodige voorzieningen hebben, hoeven we weinig kosten te maken. Er komen extra afvalbakken en lantaarnpalen. Verder werken we het aanwezige groen bij en knappen we de openbare ruimte op.’

Overnachten kost straks drie euro: het bestaande dagtarief om er te mogen parkeren.