Tussenstop in Nunspeet

Op Camperplaats De Zwaan in Nunspeet kunnen maar liefst zestig campers een plekje vinden. Alle benodigde faciliteiten zijn aanwezig. De ligging is perfect, vlak bij de bossen van de Veluwe, het water van het Veluwemeer en de gezellige stedelijke geneugten in de plaatsen Harderwijk en Elburg.  

Tip 1: Tijdkijkerpad 

De wandelroute Tijdkijkerpad van ruim vier kilometer begint bij de parkeerplaats van de speelweide aan de Stakenbergweg. Onderweg kom je verschillende rode tijdkijkers tegen. Kijk erdoor en je ziet een beeld uit het verleden, dat perfect opgaat in de omgeving. Opeens loopt er een mammoet op de heide.

Tip 2: Veluwetransferium 

Het Veluwetransferium Nunspeet is het startpunt van vele fiets- en wandelroutes. Natuurlijk kun je ook de uitkijktoren van dertig meter beklimmen om een prachtig beeld van de omgeving te krijgen. Wil je meer informatie, bezoek dan het bezoekerscentrum waar het verhaal van de Veluwe wordt verteld. 

Tip 3: Het verscholen dorp 

In het zeer dichte struikgewas van de Soerelse bossen werden in de Tweede Wereldoorlog negen hutten gebouwd voor zo’n honderd onderduikers. Met gevaar voor eigen leven brachten streekbewoners levensmiddelen naar het kamp. Op 29 oktober 1944 werd het kamp ontdekt. Acht onderduikers wisten niet te ontkomen en werden gefusilleerd. Nu zien we nagebouwde schuilplaatsen.