Kampeerauto van het jaar 2021 - Categorie integralen

Dit zijn de genomineerden in de categorie integralen.

Itineo SC700​

 

De Franse fabrikant Itineo slaagt er elk jaar in om te verbazen met innovatieve indelingen. De nieuwe SC700 past met zijn zee aan leefruimte perfect in dat rijtje. Met een lengte van net geen zeven meter kunnen er vier personen in slapen en is er plaats voor vijf personen in de gordel. Vooraan is het zalig vertoeven in een XXL-face-toface-zithoek. Een gedraaide L-keuken, met een koelkast van 150 liter, sluit er naadloos op aan. Ook aanwezig: een badkamer met een vrijstaande douchecabine. Met een schuifdeur creëer je in een handomdraai een badkamer over de volledige breedte van de camper. Maar de noviteit van deze SC700 bevindt zich achteraan. Tegen de achterwand is een zithoek geplaatst voor twee personen, met daarboven twee bedden boven elkaar. Met een druk op de knop tover je de zithoek om tot een stapelbed. De eenpersoonsbedden zijn 200 bij 73 centimeter. Deze ruimte is ook om te vormen tot een ruime garage. Boven de stuurcabine bevindt zich een tweepersoonshefbed van 140 bij 190 centimeter.

Prijs vanaf € 74.700
Maten (lxbxh) 699 x 235 x 294 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 3.000 kg
www.itineo-camper.nl  

 

 

Niesmann+Bischoff iSmove

 

De nieuwe iSmove van Niesmann+Bischoff op Fiat is in alle opzichten een opmerkelijke integraal. Met veel nieuwe ideeën, vooral in het interieur, heeft de bouwer een volledig
geïntegreerde camper gebouwd met aanzienlijk meer ruimte en een hoger laadvermogen dan ooit in deze klasse is vertoond. Ook qua design en comfort zoekt de iSmove aansluiting bij een nieuwe, jongere doelgroep, die met een B-rijbewijs de wereld van de premium camper wil betreden. Om dit te bereiken, brak Niesmann+Bischoff volgens eigen zeggen met alle regels. Hoewel hij op basis van zijn buitenafmetingen nog net tot de compacte klasse behoort, kunnen de passagiers genieten van een overvloed aan binnenruimte en een veelvoud aan bijzonderheden die je normaal alleen aantreft in veel zwaardere campers. Binnen zijn er zichtlijnen door het hele voertuig en een natuurlijke akoestiek door de met vilt beklede binnenwanden. Er zijn bijzondere innovaties geïntroduceerd: een elektrisch bedienbaar opklapbaar keukenblad, een draaibare bank met gordel, een hefbed dat volledig in het plafond verdwijnt en een schuifmechanisme dat de bruikbare ruimte voor douche en toilet verdubbelt.

Prijs vanaf € 105.623
Maten (lxbxh) 699 x 228 x 284 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 2.840 kg
www.niesmannbischoff.nl   

Bürstner Elegance i910G

 

De Bürstner Elegance i910G is voorzien van het nieuwe iNDUS toiletsysteem, dat nog bij geen enkel ander merk is te zien. De Elegance valt verder op vanwege het basisvoertuig: de nieuwe Mercedes Sprinter in combinatie met het door Hymer en AL-KO ontwikkelde SLC-chassis. Het is voor het eerst dat een concerndochter dit toepast. Met zijn lengte van 891 centimeter en maximaal toelaatbaar gewicht van 5.000 kilogram is de Bürstner Elegance geen kleine jongen en daardoor ook geen allemansvriend. Om ermee de weg op te mogen, is minimaal een C1-rijbewijs nodig. Toch valt de Elegance op, omdat het een van de weinige campers is waar in het modeljaar 2021 een echte innovatie is toegepast. Deze komt van Thetford en bestaat uit een vermalertoilet en een vaste zwartwatertank. Je spoelt het toilet met hergebruikt grijs water of met schoon water. Additieven worden automatisch toegevoegd, waardoor nare geurtjes geen kans krijgen. Thetford belooft dat het toilet pas na zeven dagen geleegd hoeft te worden. Een smartphone-app toont de status van de tanks. Het legen gaat eenvoudig door een afvoeradapter op de loosput te zetten en de knop in te drukken. Verder is dit de eerste Bürstner die de nieuwe Mercedes Sprinter als basisvoertuig heeft. Het chassis staat bekend om zijn lichte en stijve bouw en om de bergruimte in de dubbele bodem.

Prijs vanaf € 133.640
Maten (lxbxh) 891 x 232 x 303 cm
Maximaal gewicht 5.500 kg
Rijklaargewicht 4.160 kg
www.buerstner.com  

 

 

Breng je stem uit

Het is niet meer mogelijk een stem uit te brengen. Dit was mogelijk tot 1 november 2021.