Kampeerauto van het jaar 2021 - Categorie buscampers

Dit zijn de drie genomineerden in de categorie buscampers voor de NKC-verkiezing Kampeerauto van het jaar 2021.

Bürstner Eliseo C 641

 

De Bürstner Eliseo C 641 valt vooral op vanwege zijn bijzondere indeling: twee enkele bedden achterin met een lage instap. De bouwer spreekt graag van Wohnfühlen. Dat gevoel komt goed naar voren in het interieur, dat inderdaad weldadig aandoet. De gekozen materialen zien er luxueus uit. De witte hoogglans kastkleppen en ladefronten contrasteren fraai met de wandafwerking in crème- en bruintinten. Zelfs voor de gebruikte ledverlichting is een rustiger tintje gekozen. Deze indeling heeft een compressorkoelkast met een inhoud van 135 liter, wat voor een buscamper uitzonderlijk is. Van de twee enkele bedden is met een tussenstuk een flink tweepersoonsbed te maken. Het bed is dan groot genoeg om ook in de breedte te kunnen slapen. De beide bedden zijn eenvoudig op te klappen, waardoor het bijvoorbeeld mogelijk is om twee fietsen in de camper te vervoeren. Verder valt op dat de bedden laag zijn geplaatst, waardoor een prettige instaphoogte ontstaat en klauteren niet nodig is.

Prijs
vanaf € 62.660
Maten (lxbxh) 636 x 205 x 265 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Leeggewicht 2.780 kg
 www.buerstner.com  

 

 

Karmann Davis View​

 

Het pure kampeergevoel is voor veel mensen: wakker worden met vogelgeluiden, ritssluiting open maken en vervolgens de natuur om je heen zien. Dat pure kampeergevoel wil Karmann-Mobil in het nieuwe modeljaar opwekken met de buscampers van de serie Davis View. De Davis View is voorzien van een hefdak met een extra tweepersoonsbed, met 180 bij 120 centimeter geschikt voor kinderen. Dit hefdak, op een hoogte van ongeveer 265 centimeter, biedt een schitterend uitzicht op de omgeving. Bijna buiten slapen, maar wel op veilige hoogte en goed beschermd tegen weer en wind. Het vouwdak is gemonteerd op het originele dak. Hierdoor blijft de sterke carrosseriestructuur nagenoeg onaangetast en bestaat er weinig risico op lekkage of corrosieschade. De combinatie van kamperen in de frisse lucht met een verder volledige en comfortabele buscamper, maakt de nieuwe View-modellen aantrekkelijk voor nieuwe doelgroepen – jonge gezinnen in het bijzonder – die in het kampeerauto-aanbod nog geen passend model hebben gevonden.

Prijs vanaf € 58.250
Maten (lxbxh) 636 x 205 x 261 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 3.015 kg
www.zingercampers.nl  

 

 

Malibu Van First Class Two Room

 

Innovatief en trendsetter is de Malibu Van met het nieuwe ‘First Class – Two Room’-concept. Dit is voor het eerst toegepast in de nieuwe Malibu 640 LE RB met twinbed achterin. Kort gezegd betekent dit dat er nu ook een buscamper is waarin je de woonruimte volledig kan afzonderen van de bad- en slaapkamer. Hiervoor waren enkele ingrepen nodig. Zo verhuist de koelkast naar onder in het keukenblok en is hij dwars geplaatst, zodat je er nu ook van buitenaf bij kan. Het wegnemen van de koelkast op ooghoogte maakt een langer werkblad van het keukenblok mogelijk en creëert extra kastruimte. Dat is overdag. Met één beweging kan deze ruimte echter ook deel uitmaken van de badkamer. Mooi gevonden: overdag extra werkblad en wanneer nodig extra aflegruimte in de badkamer. Het twinbed is maar liefst 203 centimeter lang aan de passagierszijde en 189 centimeter aan de bestuurderszijde. De badkamer heeft een handig systeem met plexiwanden om een volwaardige douchecabine te vormen.

Prijs € 74.157
Maten (lxbxh) 636 x 205 x 259 cm
Maximaal gewicht 3.500 kg
Rijklaargewicht 2.855 kg
www.malibucampers.com  

 

Breng je stem uit

Het is niet meer mogelijk een stem uit te brengen. Dit was mogelijk tot 1 november 2021.